Strawberry logo

Tim

Osnivač i CEO

Miloš Milisavljević

Miloš je osnivač i izvršni direktor Strawberry energy-a, odgovoran za svakodnevno funkcionisanje Strawberry-a, kao i za razvoj poslovne strategije kompanije i njenih proizvoda. Idejni je tvorac Strawberry solarnih punjača i učestvuje u njihovom razvoju od samog početka. Još kao dete shvata da ga interesuju tehnika i tehnologija, i nakon osnovne škole u Obrenovcu kreće u srednju elektrotehničku školu u Beogradu, a potom završava Elektrotehnički fakultet u Beogradu. Pored redovne škole, bio je polaznik Centra za Talente, kao i Istraživačke Stanice Petnica, gde se bavio naučno-istraživačkim radom. U to vreme se zainteresovao za obnovljive izvore energije, verujući da će oni biti presudni za budućnost civilizacije.

Dok je još bio u srednjoj školi, Miloš otkriva da ga preduzetništvo zanima, što ga je navelo da osnuje “učeničku kompaniju” i prijavi se na takmičenje u preduzetništvu, na kojem pobeđuje i postaje prvak Srbije u omladinskom preduzetništvu. Od tada, bez prekida nastavlja da se bavi preduzetništvom i razvija kompaniju koja će potom prerasti u današnji Strawberry energy. Paralelno sa tim, intenzivno radi na promociji preduzetništva među mladima, držeći prezentacije i seminare po celoj državi i inostranstvu.

Slobodno vreme provodi u prirodi, peške obilazi i istražuje nove predele, u potrazi za dobrim vidikovcima. Voli istoriju, naročito period posle industrijske revolucije, i uživa da čita čuvene govore, koji su obeležavali svoje epohe.

Marketing

Kristina Jazinka Nikolić
Suosnivač, Business Development Executive

Vranjanka Kristina, živi i radi u Beogradu u blizini Kalenić pijace. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti na katedri za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Stručnu praksu odradila je u Ministarstvu kulture RS u sektoru za Savremeno stvaralaštvo. Član je Internacionalne Advertajzing Asocijacije (IAA).

Sa 22. godine bila je na poziciji koordinatorke Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra - FIST 06 u Beogradu. Do najviše pozicije na festivalu došla je radeći prethodne dve godine kao asistentkinja direktora festivala (FIST 05) i asistentkinja PR-a festivala (FIST 04). Takođe, tokom studiranja radila je kao deo marketing sektora festivala ForestFest na Košutnjaku, Letnje škole Univerziteta Umetnosti i kao producentkinja site specific projekata "Fontana.želja" na Novom Beogradu. Pored ovoga radila je i produkciju nekoliko pozorišnih predstava.

U kompaniji "Strawberry energy" nalazi se na poziciji direktorke Marketing sektora.

Veruje u slobodu i posmatra je kao neprikosnovenu vrednost svakog pojedinca u društvu. Ima svoj blog na Internetu, piše poeziju i bajke.

Teži Sada&Ovde konceptu, praktikuje jogu, voli Indiju i nada se da će jednog dana posetiti Krov sveta.


Sara Oredić
Suosnivač, Business Development Executive

Sara Oredic

Rođena u Karlovcu, malom gradu na četiri reke, sa sedam godina po prvi put staje na scenu velegrada upisujući osnovnu školu, a potom gimnaziju u Beogradu. Nakon završene Prve beogradske gimnazije upisuje Fakultet organizacionih nauka, gde na samom početku otkriva svoju veliku ljubav prema marketingu, što postaje neizostavan deo njenog života. Nakon diplomiranja završava master studije, odsek za Marketing inženjering.

Tokom redovnog studiranja stečena znanja primenjuje kroz praktični rad u domaćim i inostranim kompanijama, kao i radom na projektima u okviru brojnih organizacija što biva nagrađeno mnogobrojnim priznanjima. Član je Internacionalne Advertajzing Asocijacije (IAA) i stipendista Fonda za mlade talente.

Od malih nogu je pokazala veliku ljubav prema umetnosti, naročito likovnoj, a marketing upravo smatra vidom umetnosti koji pruža neograničene mogućnosti za kreativno izražavanje.

Kao deo tima za marketing kompanije Strawberry energy odgovorna je za marketing istraživanja i upravljanje brendom.

Inspiraciju pronalazi u malim stvarima, svakom novom danu, podršci voljenih osoba, filmskim klasicima i zvucima saksofona.

Večiti je sanjar i optimista, otvorenog srca, uvek sa širokim osmehom na licu.


Tijana Manitašević
Suosnivač, Business Development Executive

Manitasevic Tijana

Tijana je diplomirani inženjer organizacionih nauka, sa završenim master programom “Multimedijalne komunikacije i odnosi s javnošću“. Kako je vrlo aktivna osoba kojoj rad daje dodatnu energiju, tokom studija je postala član studentske organizacije ESTIEM, u okviru koje je učestvovala u organizaciji brojnih projekata. Neki od najznačajnijih su humanitarna akcija kojom je opremljen „Centar za zaštitu odojčadi, dece i mladih“ u Zvečanskoj ulici u Beogradu i „Case Study Show 2010“, gde je bila vođa tima za odnose sa stranim studentima. Kada je otkrila svoja interesovanja u oblasti ekologije pohađala je brojne seminare na ovu temu, od kojih se izdvaja „ Biznis i zajednica – doprinos poslovnog sektora održivom razvoju društva“ u organizaciji Smart kolektiva i Fakulteta organizacionih nauka. Težeći da se bavi nečim što je korisno za našu planetu i društvo u celini, postaje član Marketing tima kompanije Strawberry energy. Svakodnevno se trudi da obnovljive izvore energije približi svim ljudima.

Uživa u posmatranju noćnog neba kroz svoj teleskop, provođenju slobodnog vremena u prirodi i druženju sa svojim prijateljima. Voli da se oseća korisno i da stvara. Smatra da rad u prijateljskoj atmosferi donosi znatno bolje rezultate i da je zadovoljstvo u radu nabolja motivacija.


Prodaja

Bojana Borković
Suosnivač, Business Development Executive

Već tokom gimnazijskih dana postala je društveno aktivna i radila na otvaranju prve Kancelarije za mlade u Bačkoj Topoli. 2011. godine dobila je nagradu opštine Bačke Topole za nesebično zalaganje i doprinos u interesu opštine. Takođe, tokom srednje škole bila je polaznik Istraživačke stanice Petnica, smer biologija/ekologija tokom koje se zaljubila u prirodu.

Nakon diplomiranja na Fakultetu organizacionih nauka upisuje Master studije, smer menadžment. Tokom studiranja radila je stručnu praksu u Centru za razvoj ljudskih resursa i menadžment, sektor marketinga, kao i u Sektoru za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću na Fakultetu organizacionih nauka.

U kompaniji "Strawberry energy" nalazi se na poziciji direktorke sektora Prodaje. Vođa je projekta istraživanja i razvoja finansiranog od strane Fonda za inovacionu delatnost.

Venama joj teku čokolada, kafa i vesele boje. Uvek bi volela da je na više mesta istovremeno. Skijanje joj je omiljena godišnja aktivnost, a sitnice joj čine svaki dan posebnim.


Proizvodnja

Milan Bosnić
Suosnivač, Business Development Executive

Milan Bosnić

Milan Bosnić ima 26 godina, a od toga se 14 godina bavi borilačkim veštinama. Prvo karateom, koji je počeo da trenira u osnovnoj školi, a zatim i kik-boksom. Nekako je uspeo da uglavi i pet godina treniranja odbojke. Završio je ETŠ Nikola Tesla u Beogradu u kojoj se po prvi put susreo sa idejom Strawberry tima kojima se priključio na završnoj godini školovanja, da bi iste godine sa njima osvojio prvo mesto na Sajmu omladinskog preduzetništva.

Nakon srednje škole odlazi na Univerzitet Singidunum, gde je i diplomirao na smeru Marketing i trgovina. Od 2008. do 2010. godine je sarađivao sa kompanijom Apcom koja je ovlašćeni distributer Apple-ovih proizvoda za Srbiju, a od 2011. godine počinje da radi u Strawberry energy kompaniji. U slobodno vreme se bori protiv kriminala u kostimu Betmena.

R&D

Jovica Lelek
Suosnivač, Glavni inženjer za
istraživanje i razvoj

Jovica Lelek zadužen je za istraživanje i razvoj novih uređaja u Strawberry-u.

Rođen je u Rogatici, u porodici u kojoj je nepoznato izazov.
Knjige je čitao kako bi otkrio tuđe ideje. No, o stvaranju i novim idejama nije mogao učiti iz knjiga. Stoga je, još kao klinac, zakoračio u nepoznato – rasklapao i popravljao električne igračke, gradio drvene kućice, latio se kista i slikarskog platna.

U srednjoj školi je učestvovao na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Iranu. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Poštuje i cijeni djela koja stvoriše i stvaraju priroda, tvorac njen i ljudi slobodnog, odvezanog, lutajućeg duha. Revolucionar je duhom i poglede svoje vezuje za umjetnost. Čvrsto! Avanturista je i ljubitelj ekstremnih sportova.