Strawberry logo

Strawberry Drveće u Bijeljini

Maja 2013. godine je Strawberry Drveće prvi put prešlo granice Srbije kada su u okviru programa Prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine pod nazivom “Bijeljina i Bogatić - zajedno na putu ka energetskoj održivosti kroz povećanu energetsku efikasnost i promociju obnovljivih izvora energije”, u centru Bijeljine postavljena dva javna solarna punjača za mobilne uređaje. Finansirano od strane EU, ispred Centra za kulturu instalirano je Strawberry Drvo bazičnog dizajna, dok je Strawberry Drvo Black postalo deo Gradskog parka.

Izložba dečijih radova, dečije recitacije i hor sa pesmama na temu “Sunce” dali su posebnu notu ovom događaju, kao svojevrsni podsetnici da su upravo mlađi naraštaji oni koji će jednog dana određivati pravac održivog razvoja našeg društva.

„Ovo je potvrda odgovornog odnosa prema okruženju i zdravijem životu nas i generacija koje dolaze. Svaki pojedinac treba da bude ekološki svjestan i savjestan i, ako svako od nas promijeni loše navike kad je riječ o korištenju energije, cijela zajednica će imati korist od toga i biće ekološki čistija”

Dragan Đurđević
Predsednik skupštine opštine Bijeljina

||| ::
Strawberry Drvo Bijeljina